A többszörös intelligencia

Kristen Nicholson-Nelson: A többszörös intelligencia (SZIA-könyvek)

A SZIA Műhely, a SZIA könyvek sorozat keretében új pedagógiai gyakorlati kézikönyvvel segíti a megújulni vágyó pedagógusokat. A kiadvány mesterien ötvöz három fontos pedagógiai módszer-együttest: a kooperatív tanulást, a differenciálást, valamint a többszörös intelligencia alkalmazását a tanulásban.

„Ha meg akarsz tanítani valami fontosat, többféle út áll rendelkezésedre. A többszörös intelligencia című könyv ehhez kínál sok-sok ötletet”

Howard Gardner

A szerzőnő sok éven át alkalmazta Howard Gardner többszörös intelligencia modelljét általános- és középiskolás gyerekek tanításában. Ezen tapasztalatok alapján írta meg könyvét, melynek célja, hogy olyan tanítási ötletek és stratégiák tárházát nyújtsa az olvasónak, amely segíti a diákokat a tanulásban és a tananyag valódi megértésében. Konkrét foglalkozásokat mutat be, amelyekkel segíti a pedagógusokat abban a komplikált feladatban, hogy a többszörös intelligenciát használva tanítsanak. Bár a könyv bemutatja az olvasónak a nyolcfajta intelligenciát is, mégis azt hangsúlyozza, hogy tanításban keverve, egymást kiegészítve használjuk a különböző területeket megmozgató feladatokat.


  Megtekintés

A teljes könyv letöltése PDF-ben: 4000 Ft.
Megrendelés/Letöltés