Differenciálás

Diane Heacox: Differenciálás a tanításban, tanulásban (SZIA-könyvek)

Ez a könyv egy sorozat első kötete, amelyet a Szabad Iskolákért Alapítvány „SZIA-könyvek” címmel indít. A közeljövőben megjelenő kötetek elsősorban azoknak a pedagógusoknak és más, emberekkel csoportban foglalkozó szakembereknek nyújtanak gyakorlati segítséget, akik alkotó légkörben, változatos módszereket alkalmaznak, vagy szeretnének alkalmazni. A sorozat mintegy folytatása Spencer Kagan: Kooperatív tanulás című könyvének, (Önkonet kiadó, Bp. 2001), amelynek kiadásában az alapítvány jelentős szerepet játszott. A Kooperatív tanulás c. könyv szakmai sikere arra sarkall bennünket, hogy további átfogó, egyúttal a mindennapokban jól használható műveket jelentessünk meg. Reméljük ez a kötet és a sorozat további darabjai segítik Önt abban, hogy munkáját nagyobb kedvvel, eredményesebben végezze.

Ez a könyv a differenciáló tanítás számára a stratégiák széles választékát kínálja. Szakemberként Ön könnyen ráismer közülük azokra, amelyeket a maga számára jónak ítél, és amelyek tanítási stílusának megfelelnek. Az a stratégia, amely az egyik tanárnak könnyű, a másik számára terhes lehet. Ugyanígy az a módszer, amellyel valaki ebben a tanévben differenciáltan tanít, eltérhet attól, amelyet majd jövőre alkalmaz. Szándékunk bő választékot kínálni, hogy mindenki megtalálja azokat a módszereket, amelyek neki beválnak és amelyek tanítási stílusához is illeszkednek.

Diane Heacox, szerző

Diane Haecox kötetére régen várunk. Abban segít, hogy az elsősorban beszédében, mozgásában, rajzban, festésben, kapcsolatokban, elvont gondolkodásában tehetséges gyerek a maga módján közelíthesse meg a tantárgyakat, mutathassa meg azt, amit tud, a maga módján lehessen sikeres.

Kereszty Zsuzsa, szerkesztő


A könyv ára: 4500 ft.
Megrendelhető a sziamuhely@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon: +3612791241

A teljes könyv letöltése PDF-ben: 4000 Ft.
  Megtekintés
Megrendelés/Letöltés